FORÅRSUDSTILLING 2024: ÅBENT/ÖPPET 23. MARTS - 7. APRIL samt 13-14. april, 10:30 - 17:00, HÄRNESTADSVÂGEN 127, VED PULKEN! tlf: +45 31 69 47 26. (EVT. ÆNDRINGER ANNONCERES HER)

13. marts 2015

UDSTILLING ÅBNER IMORGEN LØRDAG D. 14. MARTS.

Udstilling og tranestatus
Efter den forgangne weekends vanvittigt høje traneantal, er vi tilbage på det for årstiden mere normale. Da der endnu ikke fodres i Pulken, har det højeste antal traner i dagens løb været 9 rastende fugle. Derfor var det en overraskelse, at hele 146 traner fløj ind til overnatning. Alle kom ind fra nordøst i dagens røde time.
Vinden er gået over i den østlige sektor, og det presser altid tranetrækket vestover. Derfor har jeg heller ikke noteret tiltræk idag og 146 overnattende fugle var langt over hvad jeg havde forventet - nogle traner må altså alligevel være trukket til.
At foråret er en realitet, er tydeligt. Svømmeænderne er begyndt at ankomme, og idag har Pulken haft premiæredag for krikand (11), pibeand (4) og knarand (2). Gæs og svaner er stadig igang med deres gennemtræk. 3 pibesvaner i syd-Pulken var et spændende indslag og ca et halvt hundrede blisgæs har græsset hele dagen.

Imorgen åbner jeg min udstilling, den er i første omgang åben lørdag og søndag fra 11-18. Yderligere oplysninger om åbningstider følger her på bloggen. Du er altid velkommen til at kontakte mig på tlf. +45 31 69 47 26, eller +46 70 52 29 726.

Ugler og andre fugle
At 2014 var et stort museår, ved vist de fleste. Det betyder også, at en mængde ugler har overlevet vinteren, og det kan mærkes! Nord for Kristianstad er der lige nu rigtig gode muligheder for at opleve spurve- og perleugler. Særligt området omkring Skärsnäs har været produktivt for uglestudier; langs Västerviksvägen er der f.eks. rapporteret adskillige syngende spurve- og perleugler. De opsøges bedst fra kl. ca 17, hvor spurveuglerne begynder at synge, fulgt af perleuglerne, som først begynder at synge fra solnedgang.

Den plettede mudderklire er stadig på plads. Idag er den rapporteret på Terraholmen, og hvis man gerne vil se den, skal man tænke på hvor man helst selv ville sidde, hvis man var den. I dagens nordøstenvind har den således opholdt sig på vest- og dermed læsiden, af Terraholmen. Fugle kan lide sol og læ. Den plettede mudderklire er sky, så derfor undgår den også lystfiskere. Altsammen godt at have i baghovedet, hvis man vil se denne super sjældne gæst.